Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز |    مدیرکل دفتر مقررات ملی‌وکنترل ساختمان با اعلام این مطلب که در حال حاضر، ۵۰ درصد حوادث ناشی از کار در بخش ساختمانی رخ می دهد،گفت: در قالب نشان تعالی HSE تلاش کرده‌ایم تا این حرکت را از تولد، رشد و بلوغ به سمت تعالی ببریم و به همین دلیل نیز موضوع ارزیابی در این فرایند در دستورکار قرار گرفت و ارزیابی جایگزین بازرسی در این بخش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، حامد مانی فر مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان در نشست فوق، گفت: دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان یکی از اصلی‌ترین ماموریت‌های وزارت راه و شهرسازی را که تاکید بر ایجاد ساختمان‌های ایمن و موضوع HSE و پرداختن به آن است در دستور کار قرار داد. به همین دلیل نیز همکاری نزدیکی با دانشکده محیط‌ زیست دانشگاه تهران برقرار شد و طی امضای تفاهم‌نامه بین معاونت مسکن و ساختمان و دانشکده محیط‌زیست دانشگاه تهران این همکاری رسما از ابتدای سال جاری (۹۶)، آغاز شد.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان ادامه داد: هدف از اینکه به دنبال HSE رفتیم این بود تا با فرهنگ‌سازی در حوزه ساخت و ساز آشتی دوباره‌ای داشته باشیم. زیرا در حوزه ساخت و ساز، دست‌اندرکاران متعددی همکاری دارند و متولیان در قالب کارفرمایان، پیمانکاران و مجریان متعددی در حال فعالیت هستند.

مانی‌فر تصریح کرد: ما در قالب نشان تعالی HSE تلاش کرده ایم تا این حرکت را از تولد، رشد و بلوغ به سمت تعالی ببریم. به همین دلیل نیز موضوع ارزیابی در این فرایند در دستورکار قرار گرفت و ارزیابی جایگزین بازرسی در این بخش شد.

وی ادامه داد: تلاش کردیم تا با شناخت نقاط قوت و ضعف، ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست ساختمانی را در دستور کار قرار دهیم و با راهکارهای مناسب شرایط بهتری را برای دست‌اندرکاران حوزه ساخت و ساز و بهره‌مندان از خدمات آنها که همان شهروندان هستند فراهم کنیم.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان همچنین گفت: بهره‌مندی از ظرفیت‌های استانی از جمله مواردی بوده است که در بحث HSE(ایمنی، بهداشت و محیط‌ زیست) در دستورکار قرار دادیم. در حال‌حاضر، بیش از یکهزار نفر از کارشناسان مرتبط با حوزه ساخت و ساز از طریق فضای مجازی با روند انجام کار آشنا شده‌اند و نظام ارزیابی برای آنها تعریف شده و آموزش‌های لازم به ارزیابان نیز ارایه شده است.

مانی‌فر افزود: در بحث آزمون، بیش از ۶۰۰ نفر از کارشناسان آموزش‌های لازم را کسب کرده‌اند و آزمون‌های لازم نیز از آنها گرفته شده است.

وی توضیح داد: فراخوان‌هایی برای ادارات کل راه و شهرسازی ارایه شد که در آن فراخوان تقاضا کردیم پیمانکاران استانی را معرفی کنند که از طریق همین فرایند ۶۰ پیمانکار وارد فرآیند شدند و کار ارزیابی توسط ارزیابان آموزش‌دیده انجام شده است و اینکار به صورت مشارکتی بین ارزیابان دبیرخانه و ارزیابان حرفه‌ای انجام شد.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان ادامه داد: کمیته فنی اولین جلسه خود را تشکیل داد و در جلسات بعدی نیز تک به تک کارگاه‌های ارزیابی، مورد بررسی قرار گرفت. تمام هدف ما این بود که بحث HSE (ایمنی، بهداشت و محیط‌ زیست) مورد توجه جدی قرار بگیرد و در ساخت و سازها رعایت شود.

مانی‌فر با اشاره به اینکه نادیده گرفتن مقررات ملی و کنترل ساختمان موجب اتلاف سرمایه‌های انسانی و خسارات به ثروت‌های ملی می‌شود، گفت: بر اساس آمار، حدود ۵۰ درصد از حوادث ناشی از کار در بخش ساختمانی است که باید تلاش کنیم این میزان را با ایجاد ظرفیت های موجود، کاهش دهیم.

وی خاطر نشان کرد: در این فرایند در صدد هستیم پیمانکاران را با منافع حاصل از کار آشنا کنیم و با تعریف منافع صحیح و درست آنها را تشویق به فعالیت کرده تا به موضوع HSE اهتمام بیشتری نشان دهند.

مانی‌فر ادامه داد: در سفرهای استانی که انجام شد و تقاضایی که در اینباره داشتیم تاکنون ۱۲ تا ۱۵ استان برای برگزاری جلسات HSE اعلام آمادگی کرده اند.

گفتنی است، اولین جلسه شورای سیاستگذاری نشان تعالی HES با حضور حامدمظاهریان معاون مسکن و ساختمان، مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان، نمایندگانی از سازمان مجری ساختمان‌ها و تاسیسات دولتی، شرکت‌عمران شهرهای‌جدید، شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، رئیس دانشکده محیط‌زیست دانشگاه تهران، دبیر اجرایی نشان تعالی HSE در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.

 

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۲۷۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۵ درصد تلفات جاده ای گیلان راکب موتورسیکلت و عابران پیاده هستند

علی حدادی در گفت و گو با خبرنگار مهر در حاشیه مراسم طرح افزایش ایمنی تردد موتور سواران و عابران پیاده در روستای هادی کیاشهر بخش کلاچای اظهار کرد: اجرای طرح کاهش حوادث و تلفات جاده‌ای بسیار مهم و تأثیرگذار است.

وی با بیان اینکه ارائه آموزش‌های ترافیکی به کاربران آسیب پذیر جاده‌ها در دستور کار اداره کل قرار دارد، گفت: طرح آموزش ایمنی تردد عابران و موتور سواران در روستاهای شهرستان‌های رشت، صومعه‌سرا، شفت، آستانه، تالش، بندرانزلی، خمام، لنگرود، و رودسر آموزش ایمنی تردد عابران و موتورسواران برگزار شده است.

حدادی کاهش خطرات حین تردد و جلوگیری از وقوع حوادث ناگوار ترافیکی را از اهداف این طرح عنوان کرد و افزود: سالانه تعداد بسیار زیادی از عابران پیاده و موتورسیکلت سواران به علت رعایت نکردن ایمنی عبور و مرور با انجام رفتارهای پرخطر، با معرض خطر قر دادن دیگران، جان خود را در راه‌های برون‌شهری از دست می‌دهند.

وی با اشاره به اهمیت اجرای طرح افزایش ایمنی گفت: تلاش بر این است که با اجرای این طرح علاوه بر آموزش به یک فرهنگ در جامعه تبدیل و در نهایت ایمنی در جاده‌های استان افزایش و کشته‌های حوادث کاهش یابد.

حدادی ادامه داد: آشنایی موتورسواران با مقررات راهنمایی و رانندگی، رعایت نکات ایمنی در هنگام موتورسواری، افزایش اطلاعات ترافیکی و پیشگیری از وقوع تصادفات از اهداف اجرای این طرح به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه بیشترین حوادث و تلفات رانندگی در گیلان شامل موتورسیکلت سواران و عابران پیاده است، گفت: ۶۵ درصد تلفات جاده‌ای گیلان را راکبان موتورسیکلت و عابران پیاده تشکیل می‌دهند.

حدادی با بیان اینکه این طرح از سال ۸۷ به عنوان پایلوت در استان گیلان اجرا گردید که خوشبختانه همچنان مستمر و پایدار است، افزود: امسال این طرح در ۵۰ روستا اجرا و هزار کلاه ایمنی در بین موتورسواران توزیع شد.

معاون حمل و نقل جاده‌ای اداره کل راهداری گیلان آمار کشته شدگان سال گذشته را ۶۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: از این آمار ۳۵۰ نفر موتور سوار و عابر پیاده بودند که آمار تکان دهنده‌ای است.

کد خبر 6095491

دیگر خبرها

  • سازمان ملل: بازسازی غزه ۸۰ سال زمان نیاز دارد
  • ۶۵ درصد تلفات جاده ای گیلان راکب موتورسیکلت و عابران پیاده هستند
  • کاهش ۳ درصدی حوادث منجر به فوت در استان اصفهان/ ۵۰ درصد فوتی‌های کشور مربوط به بخش ساختمان
  • نیمی از حوادث فوتی کار در کارگاه های ساختمانی است
  • نرخ فقر در نوار غزه از ۹۰ درصد نیز فراتر رفت
  • کاهش ۲۲ درصدی حوادث ساختمان در خراسان جنوبی
  • فرار مالیاتی با دفتر ویترینی
  • هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟
  • ۸۴ درصد حوادث‌برق خراسان رضوی معلول شتابزدگی است
  • دفتر نظارت و ارزیابی ویژه استاندار در لرستان راه‌اندازی می‌شود